вторник, 5 ноември 2013 г.

Започва вече хубавата част :)

Еее, най-сетне! Малко да приведем във вид предният двор. Много сериозен кмета на селото. Докараха ни ремарке да товарим, обеща да ни оправи и уличното осветление пред къщата, защото лампите не работят и вечер е много тъмно. Митко спа цяла седмица на едно походно легло да пази материалите за покрива. Иначе на къщата си имаме лампа, а на беседката цели три броя! Разчисти и гаража, за да вкарва колата вътре.









Вече няма струпани дървета в предния двор и започнахме да кореним дивите орехи. Гадна, уморителна и тежка работа!






Много корени извадихме.






Заравних малкият парцел до беседката, в ляво е шахтата за водата, там наредих камъни за пътечка. Докато обръщах с правата лопата извадих около 200 луковици, предполагам на лалета. 100 от тях засадих, а другите ги пратих на селото на баба, да и намеря и на нея работа :)




Една кошница от тавана, която ще постегна малко и ще сложа цветя другата година.





Садих анемонета, лалета, зюмбюли, нарциси, мускарита, минзухари, имам още да садя оксалис, алиум, още видове лалета и анемонета, всичко около 200-300 луковици. Какво ще изникне ще видим на пролет :)

Ходихме да "берем" около село камъни за алпинеума. Но не ми стигнаха. Започнах с каквото имам, ще търпи още развитие. Избрах си за алпинеума синя тревичка, карамфилчета, хебе, няколко седума, ерика, армерия, лигуструм за оформяне, на заден план засадих туи, те са още мънички.














Няма коментари:

Публикуване на коментар